Turkish Tea with Milk
(Sütlü Çay)
Brew Turkish Tea for four person. Then you'll need to boil 200 ml of 3.25% (whole) milk in a small pot to get a layer of skin on the surface.
Pour the Turkish Tea into the Turkish tea glasses. Fill in half of the tea glasses with the brewed tea and the rest with the hot milk.
Tiva Turks (Tuva Turks) Turkish Cuisine
The main food was meat as well as milk for Tuvan peoples of nomadic Turks (like any other Turk nation). Milk is the most loved and most popular nutrient since ancient times. Milk was called 'white food' by Tuva Turks. Milk was a sacred drink at the same time. Tuva Turks believed milk will help send away evil spirits and will help them when they do important work. The landlady used to entertain the guests by offering milk or milk tea first with the special ceremony during the holidays and weddings.
Source:
GÖKTÜRK İMPARATORLUĞU
Labels: Drinks
2 Comments:
26 yil boyunca Istanbul' da yasamis, ve Turkiye'nin hemen hemen her mutfagini tatmis biri olarak size sadece Turkiye'de kimin sutlu cay ictigini sormak isterim. Yani Turkish food olarak bunu koymaniz guluncun de otesinde Avrupa ozentiliginden baska birsey olmadigini belirtmek isterim. Saygilarimla...
Emre
emre34emre@yahoo.com
Merhaba Emre,
Sen 26 yasindasin, ben de senin annen yasinda. 26 yas her seyi bilmek icin cok genc bir yas. Daha cok yasayip, cok okuyup, cok arastirma yapmalisin! Istanbul sehrinde yasamak ile, bilgi sahibi olmak arasinda da pek bir baglanti kuramadim. Istanbul'un havasini soluyunca, baska sehirlerde yasiyanlardan daha fazla mi bilgiye sahip olunuyor! Bilgi sahibi olmak icin merak edip okumaya, dinlemeye, arastirip sormaya, acik fikirli olmaya, baskalarina karsi on yargisiz ama kendini yargilayip duzeltebilmeye gereksinme vardir.
Soyleki; Turk mutfak kulturu hakkinda her seyi ogrenememissin mesela. Ben sitemde her hangi bir bolge veya etnik gurup gozetmeden Turkiye'nin her yerinde yasayan insanlarin koklerinden meydana gelen Turk ve Osmanli mutfagini tanitiyorum.
Benim buyukbabam Tatar idi, Romanya'dan goc etmisler. Cok sevdigim babannemin yaptigi birbirinden lezzetli Tatar yemeklerini yiyerek buyuduk. Manti, Cig Borek, Kobete, Cantik, Sutlu Kahve....gibi Sutlu Cay da bizim kulturumuze aittir. En azindan ben ve benim ailem Turkiye'de Sutlu Cay icenlerdendir. Simdi kimlerin ictigini ogrendin mi:)
Sana cevap yazmamin en onemli sebebi, bilgisizligini gormen ve konusup, yazmadan once okuyup arastirmani saglamak icindir. Ogrenmenin yasi yok, di mi:)
Tabi bir de hic tanimadigin insanlari yargilamamalisin. Boyle bir hak ne sana, ne de bir baskasina verilmemistir.
'Avrupa ozentiligi' derken ne demek istedigini anlamak oldukca guc. "Sutlu cayi ve sutlu kahveyi Avrupaya tanitanlar, Tatarlardir." dersem, bunun aksini savunabilecek her hangi bir bilgiye sahip misin....? Kendini gulunc duruma dusurdugunu dusunme. Bu, kendi kendine yarattigin firsatin, senin, kendini gelistirmene faydali olacagini dusun.
Cok genis bir yelpazeye sahip olan Turk Mutfak Kulturumuzu ogrenmek isin daha cok uzun yillara, uzun arastirmalara, bilgi sahibi olmayi istemeye ihtiyacin var.
Sevgi ve Saygilarimla,
Post a Comment
<< Home