Bulgur Pilaf with Lamb
(Etli Bulgur Pilavi)
3/4 cup Turkish bulgur, large grain, washed and drained
200 gr lamb, cut in cubes
1 + 1 cup warm water
2 tbsp butter
1 tomato, diced
2 tbsp crushed tomato, in can
2 tbsp olive oil
1 onion, sliced
1 cubanalle pepper, sliced
Salt
Pepper
Cook the the lamb cubes with their own juice. Then add 1 cup hot water and cook on low-heat until the lamb pieces are tender. Add the butter, tomato, crushed tomato, 1 cup warm water, salt and pepper into the pot. Bring to boil, add the bulgur in it, stir and turn the heat down to medium-low heat. Cook until all the water evaporates with the lid. Let the Bulgur Pilaf stand for about 5 minutes.
Meanwhile lightly caramelize the sliced onion and cubanalle pepper with olive oil at low heat. Toss them with Bulgur pilaf. Serve Bulgur Pilaf with Lamb with Ayran by the side.
2 servings.
Labels: Pilaf
2 Comments:
Merhaba Binnur Hanım,
Umarım iyisinizdir, harika bir iş yapıyorsunuz şu an inanın. Bütün yabancı arkadaşlarıma sitenizin adresini gönderiyorum. Hepsi çok müteşekkirler. Türk mutfağı deryasına başka başka ülkelerden insanların açıldığını gördükçe çok mutlu oluyorum. Elleriniz dert görmesin.
Sevgilerle, Rabia
Merhaba Sevgili Rabia,
Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim:) Sizlerin de yardimi ile Turk yemeklerimizi tanitiyor olmak inanin cok keyifli...saglicakla kalin:)
Post a Comment
<< Home